vrijdag 27 april 2012

Klokrokje met tricotband

Een tijdje geleden kocht ook ik dit verhelderende boek. Ik had nog een tricot stofje liggen en besloot er een 'klokrokje met tricotband' mee te maken.



Hoewel het de eerste keer was dat ik met tricot werkte, viel het reuzemee. Misschien had ik toch beter een paar bladzijden verder gekeken in het boek. Mme ZsaZsa legt er nog uit hoe je het best werkt met rekbare stoffen. Te laat, dus! Er zitten een paar foutjes in, maar die vallen ook weer makkelijk te masqueren. Niemand die iets merkt, toch?

Post


Van toen ik nog op kot zat, hou ik al van 'post'. 's Morgensvroeg (lees: middag) werd er door mijn kotgenoten al eens een briefje onder mijn deur geschoven. 'Post' krijgen of 'post' versturen, het was, en is nog steeds  geweldig. Tegenwoordig krijg ik niet meer zo vaak 'post'. (of toch geen dingen die onder dezelfde noemer vallen.
Deze week vielen er  2 pakjes, vlak achter mekaar, in de bus.
Het eerste kwam van deze mevrouw. 
De verpakking van de verpakking vond ik al beeldig. Ik was er zo van onder de indruk dat ik vergat een foto van de stempel te trekken. (hier vind je nog een afbeelding)


 

Een tijdje geleden vroeg ik aan Karen of ze geen stempel kon maken voor Juf Anneleen. Juf Anneleen heeft een speciaal plekje gekregen in het hartje van zoonlief. Gedurende de paasperiode stond er in zijn klasje een broedmachine en werden er 2 kuikentjes geboren. Een zwart en een wit. Grote broer is zot van kuikentjes. En van muziek. Als je weet dat Juf Anneleen ook nog eens gitaar speelde in de klas.... tja, ik moet er geen tekeningetje meer bij maken, zeker? Maar na de paasvakantie verliet Juf Anneleen zijn klasje en werd ze juf van het instapklasje. Een stempel met kuikentjes bleek een ideaal geschenk. Dus dank je wel, Karen!!

Het tweede pakje volgde 's anderendaags. Jawel, 2 keer feest in de week!! Ik kreeg een mooie, grote envellop van hier.


Het stofje dat erin zat, bleek nog mooier in het echt te zijn. Het was een supersnelle levering met een fantastische service! Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Én ik kan weer aan de slag. Benieuwd wat het zal worden.... nog even geduld. Er staan eerst nog 2 rokjes op het programma.

maandag 16 april 2012

Pay it Forward

Op 'Lotte's frutsels' las ik over Pay it Forward (die het op haar beurt weer las van Zazozip): een leuk initiatief. (Wie wil er nu NIET een betere wereld ;-))

Concreet gaat het hierover:

"Pay it forward 2012" (geleend bij Zazozip...)

Op Facebook doet dit "Pay-it-forward"-initiatief opnieuw de ronde ... en ik wil dit ook graag op mijn blog de wijde wereld in sturen ... zeg maar een give-away met een positieve boodschap achter. Tuurlijk wil ik veel volgers maar ik wil deze keer vooral 5 blije mensen.


Ik beloof om iets handgemaakt te maken voor de eerste vijf mensen die hieronder reageren (ik kies wat het zal worden). Zij moeten dit op hun beurt in hun status plaatsen en iets handgemaakts maken voor de eerste vijf mensen die reageren.

De regels zijn dat het met de hand gemaakt moet worden en ontvangen moet worden voor het einde van 2012. Het kan net zo simpel zijn als het maken van een kop koffie voor een vriend. 



Die kop koffie moet je niet letterlijk nemen, we willen niet dat die koffie uitloopt in de brieventas van de postbode die met onze online bestellingen moet zeulen, trouwens ik lust geen koffie ;-) Klein en schattig voldoet zeker!

Beter kon ik het zelf niet verwoorden ;-)) Zin om mee te doen? Enkel de 5 eerste reacties tellen, dus waag vlug je kans. Spannend!!


vrijdag 13 april 2012

6 jaar





6 jaar geleden... De dag begon stralend. Vroeg in de ochtend gaven de vogeltjes al een mooi concert. Het zonnetje scheen sinds lang. Het was de perfecte dag om geboren te worden.
De voorbije 42 weken hadden we er zo hard naar uitgekeken . Eindelijk zouden we toen een echt gezin gaan vormen.
Ons boeleke liet echter lang op zich wachten en zelfs toen de tijd rijp was, kroop ze nog even terug. Het leek wel of ze het goed vond bij mama. Ons geduld werd even op de proef gesteld.
Haar haartjes kwamen als eerste piepen, de rest volgde.  Ze was een pracht van een baby met een bos gitzwart haar.  Ze rook heerlijk, zoals baby's horen te ruiken. Het was perfect... wij, met zijn drietjes, op die ene tegel in de badkamer. We zaten op een roze wolk.


zelfgemaakte verjaardagsjuweeltjes
Nu 6 jaar later kijk ik naar haar op haar verjaardag. Wat is ze het afgelopen jaar toch weer hard gegroeid! Wat heeft ze toch weer grote stappen in de goede richting gezet! Mijn kleine meisje wordt groot.
Het leek alsof het gisteren was dat we ze leerden fietsen zonder zijwieltjes. Vandaag is ze bijna klaar om naar 'de grote school' te gaan. Als ze zelf mocht beslissen ging ze morgen naar het eerste leerjaar. Wat kijkt ze ernaar uit om te leren lezen en schrijven, om te rekenen, ja, zelfs om huiswerk te maken.





Voor haar 6de verjaardag wilde ze oorbelletjes. Met een bang hart vertrok ik met haar naar de juwelier. Daar aangekomen bibberde ik op mijn benen. Maar zij... gaf geen krimp! Glimmend van trots stapten we beiden weer buiten. Zij omdat ze eindelijk haar o zo gewenste oorbelletjes had, ik omdat ik zo'n geweldige dochter heb.
Even later stond ze in de badkamer haar lippen te stiften. Voor haar kan de tijd niet snel genoeg gaan. Ik heb toch liever dat de tijd even blijft stilstaan. Heel even maar, net totdat ik haar weer een klein beetje kan
loslaten...











dinsdag 10 april 2012

Give Aways

Er zijn weer heel wat give aways van toepassing in blogland.  Ik beloofde aan de blogsters even reclame te maken. Neem eens een kijkje hier en hier
Zeker de moeite waard!! Veel succes!!