donderdag 8 augustus 2013

Giggle en Leila

Even geleden ontdekte ik nieuwe stoffenwinkeltjes in de buurt. Kaat en co verkoopt naast een mooie collectie kinderkleding ook stofjes. Ik vond hier het leuke stofje 'Candyshop' van Michael Miller. Grote zus was al een tijdje verliefd op het stofje. Ik vond het helaas nergens meer tot... Kaat en co.

Ook nog in Heppen startte Tinneke met 'Lizzy l'oiseau', Een superleuk winkeltje in de achtertuin van de eigenares. De eerste kennismaking met Tinneke was eentje om u tegen te zeggen...
Op vrijdag zag ik een wegwijzertje hangen aan de straat van onze favoriete bakker.Op zaterdagnamiddag besloot ik, impulsief zijnde, na mijn werk het nieuwe winkeltje al eens te checken. In mijn onwetendheid liep ik gewoon achter het huis, richting winkel. Bleek dat de winkel al enige uurtjes gesloten was, maar ik werd er hartelijk welkom geheten door Tinneke en haar man. Zij deden plotsklaps de winkel terug open en ik mocht een kijkje nemen zonder aankoopverplichting. De deur ging open en ik waande mij even in de stoffenhemel. Ik kocht er gauw het blauwe bambistofje. Omdat ik toch wat gegeneerd was, liet ik het voorlopig daarbij. Later keerde ik terug - tijdens de openingsuren! - en kocht er oa rode bolletjes katoen. Alleen al om de gastvrijheid zou je er langs willen gaan, om nog maar te zwijgen van de leuke collectie stofjes!

Maar goed... nieuwe stofjes...nieuwe jurkjes. Voor Grote Zus maakte ik de 'Giggle Dress' 'Homemade mini couture'  (een combinatie van beide stoffenwinkeltjes) en ons kleinste meid kreeg het jurkje 'Leila'uit ' Zelfgemaakte kleertjes'. De zakjes van het jurkje komen niet echt uit, waarschijnlijk deed ik hier iets verkeerd...

In de kringloopwinkel vond ik ook nog een heel pakketje met vintage gespen. Ideaal dus om een riempje te maken. Helaas is het niet echt zichtbaar op de foto.

Het fotootje is getrokken in onze wilgenhut, die ondertussen mooi begint dicht te groeien...3 opmerkingen:

 1. Heel mooi!!
  Vandaag hebben we al met knikkers gerold op een gesponsd doek, de kindjes vonden het ontzettend leuk, één en al gegiechel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Heel erg leuk om te lezen, Villa Speelmama! Hier hadden ze net even veel plezier met het maken. Ben wel es benieuwd naar het resultaat ;-)

   Verwijderen