woensdag 5 maart 2014

Rood/groenkapje

Grote Broer kreeg een uitnodiging van zijn beste vriendin. Lotte en zoonlief zijn al sinds de tweede kleuterklas onafscheidelijk. Het sprak voor zich dat hij een cadeautje mee wilde nemen. Maarrrr.... zoonlief zit opgezadeld met een rasechte ploetermoeder.
Als mama van 3, die bijna voltijds buitenshuis werkt, weet ik soms echt niet waar mijn hoofd staat. Mijn agenda is al even chaotisch als mijn huishouden, om nog maar te zwijgen over mijn 'to do' lijstjes. (Wat zegt die ene spreuk weer over 'Creatieve Geesten'?) Manlief zag het al mijlenver aankomen dat ik het 'cadeautje' zou vergeten...
Onvermijdelijk kwam de vraag 'Mama, welk cadeautje krijgt Lotte eigenlijk?' tijdens het avondeten bovendrijven....Even bleef het stil, manlief kneep zijn ogen tot fijne spleetjes (of knipoogde hij?), nam de zorg voor kinderen over en ruimde de tafel af. Ik haalde mijn naaimachine boven, (knipoogde even terug), nam 'Feest in het Knutselbos' (fantastisch boek!!) uit het boekenrek en begon aan mijn getover met naald en draad.
Na enkele uurtjes (en toch wel een heel klein beetje gevloek wegens de tijdsdruk, maar deed ik dit mezelf niet aan?) werd Rood-/groenkapje geboren....een kruising tussen een Tante Hilde-pop en het Roodkapje van Inge Snuffel en Mamarina. Wachtend op de goedkeuring van zoonlief, bleef ze op de kast zitten.
's Ochtends kon ik nog net op tijd ingrijpen. Grote Zus en Kleine Zus hadden zich als echte  poppenmoeders rond Rood-/groenkapje geschaard. Het kleine popje werd zorgvuldig voorzien van een andere outfit, toen Grote Broer haar als een briesende leeuw uit hun handen trok. Het liep bijna fout af...(In mijn verbeelding zag ik al flarden van de pop in het rond vliegen)
Samen met zoonlief koos ik nog een mooi papiertje en een schattig lintje. Rood-/groenkapje was klaar om te verhuizen...
Trots als een gieter stapte Grote Broer, samen met zijn cadeautje, in de auto...


3 opmerkingen: