zaterdag 24 december 2011

Kerstcadeau (vervolg)

Een van de goede voornemens van vorig jaar was het ontdekken van grootmoeders naaimachine. Het ding stond al eeuwen weg te kwijnen in mijn ouderlijk huis. Ik kon het niet langer aanschouwen en adopteerde het arme ding. Geef nu toe... een naaimachine dat staat vast te roesten, daar heeft niemand wat aan.
Echt gelukkig was mijn adoptiekind niet ... Om eerlijk te zijn heeft het hier ook even in een hoekje gestaan. Ongeveer een maand geleden vond ik het tijd dat we mekaar een beetje beter leerden kennen. De eerste kennismaking verliep met de nodige strubbelingen. Ja, we hebben moeilijke tijden gekend, dat naaimachine en ik. Maar zoals in elke goede relatie moet men wel eens water bij de wijn doen.
De afgelopen maand zijn we dichter naar mekaar gegroeid.  Onze samenwerking leverde het volgende project op... een vogeltasje voor dochterlief.


Het patroon met handleiding vond ik bij Eloleo's 1000 gratis patronen. Ons allereerste projectje samen.... het is er aan te zien, we hebben samen nog een lange weg te gaan.

We schakelden samen een versnelling terug en deden het wat rustiger aan. Ons tweede project had meer slaagkans... een knikkerzakje voor zoonlief... gebaseerd op de Hobo-sack. Het stofje komt van een oud dekbedovertrek.


Dat ging al een stukje vlotter. Het gaf ons de nodige energie om al aan een derde project te denken. Zouden we dit ook samen aankunnen? 't Zou wel tof zijn als we ons juweeltjes in van die kleine zakjes konden stoppen... En hup, project nummer 3 werd geboren... Over een stormachtige relatie gesproken.... We doorzwommen heel wat watertjes, mijn naaimachine en ik...Oh, ja, in dat zakje hoorden ook een aantal nieuwe creaties. Ik maakte een aantal setjes bestaande uit ring, hanger en oorbelletjes.  Mijn oorbelletjes zijn vooral 'stekertjes'. Met gefused glas is het moeilijk om een 'hangertje' te maken omdat je oorbel altijd een platte kant heeft. Ik ging de uitdaging aan en verzon hetvolgende:
In een winkel voor hobbymaterialen vond ik een ketteltje. Het is een staafje met een voorgevormd oogje. Hier kan je een kraal insteken, het staafje afknijpen op maat van de kraal + een extra stukje om zelf een oogje te vormen. Het bestaande oogje behield ik, het staafje draaide ik rond een tangetje. Je krijgt zo een vlakje dat je tegen een stukje gefused glas kan lijmen. En ondertussen zijn er weer kleine nichtjes die heel tevreden zijn met de oorbelletjes ;-))

Net zoals grote nichtjes trouwens...

2 opmerkingen:

 1. vraagje zijn onderste juwelen met de hotpot gemaakt ?
  ZO ja goed gedaan ! en anders vind ik het ook heel mooi hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, die zijn met de hotpot gemaakt...

   Verwijderen