donderdag 22 maart 2012

Het Peggy-rokje


Mijn naaimachine en ik... we worden steeds betere vriendinnen. Na het maken van het eerste rokje, kreeg ik de kriebels helemaal te pakken. Nu, steeds dezelfde rokjes maken, zou een beetje eentonig voor me worden. Het internet afschuimend kwam ik op het Pinterest-board van deze dame. Ik weet niet of ze dit rokje zelf al eens maakte, maar 't is echt een easy-peasy exemplaar. De handleiding is zo duidelijk dat zelfs ik het kan maken .

Nu alleen nog leren fotograferen ;-)). Had ik het rokje op een kapstokje met knijpertjes gehangen was het effect van de plooitjes niet weggeweest.

Nu Grote Zus weer een rokje bij heeft, wordt het tijd dat Kleine Zus er ook eentje krijgt. Het modelletje is hetzelfde als het allereerste rokje dat ik maakte, maar dan zonder een extra laagje.  Supermakkelijk!! Ik wilde het toch ietsje extra geven en naaide er een groen biaislintje op (Oke, ik geef het toe, ook op het internet gevonden en dankjewel, Mme ZsaZsa voor de makkelijke handleiding. Zonder zou ik het niet gekund hebben) Stilaan geraak ik thuis in de wereld van de naaitermen...


Laat het zonnetje nu maar schijnen, dan kunnen we gaan flaneren met de nieuwe rokjes. Een rokje voor mezelf... daar waag ik me nog niet aan. (Daar zou trouwens ook véééééél te veel stof inkruipen ;-)). Maar ik kan wel mee gaan pronken met de dochters. Ik maakte voor mezelf een nieuw halssnoerEen rood topje heb ik al. Nu enkel nog op zoek naar het blauwe kleedje. Elk excuus is goed genoeg om eens goed te gaan shoppen...8 opmerkingen:

 1. Wauw! Knappe rokjes, het rode is mijn favoriet, zo vrolijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow!!! Ze zijn mooi....... Die knoopjes bij het rode rokje maken het helemaal af. Echt geweldig!!!!! Goe bezig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn mooie rokjes.
  En die ketting vind ik ook heel erg mooi. Die kleuren.
  Fijn dat je volger bent van mijn blog! Doet me altijd plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij ook bedankt, plagneetje... Altijd plezant als er iemand volger wordt, hè!

   Verwijderen
 4. Love your Peggy Skirt! So glad you liked the tutorial :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Roslyn, I loved it!! Thanks for sharing it!!

   Verwijderen